Brød med eple og rosmarin

Brød med eple og rosmarin

En frisk og herlig variant om du bruker brødmiksen! Hva med å ta med et nybakt brød som vertinnegave? Denne variasjonen på brødmiksen passer også godt til jul.

Dette trenger du:

  • 1 pose Brødmiks
  • 1 pk tørrgjær eller 1/2 pk fersk gjær
  • 2,5 dl skummet kulturmelk (Om du ønsker et laktosefritt alternativ erstatter du andel skummet melk og vann med totalt 3 dl vann)
  • 1 dl vann
  • 0,5 dl rapsolje
  • 1 eple – helst økologisk og/ eller norsk kuttet i småbiter
  • 1 liten neve frisk rosmarin
  • 1 brødform 1 liter
  • litt olje

Dette gjør du:

  • Følg fremgangsmåten som for vanlig brød og tilsette hakkede eplebiter og rosmarin.
  • Bland godt i kjøkkenmaskin og bruk visp, ikke elte krok.
  • Hell deigen i brødformen, pensle med litt lunkent vann og olje og sett til heving.
  • Stekes på nederste rille, 200 grader i ca 35-40 min.

God fornøyelse!