Bringebærkrem på knekkebrødbunn

Bringebærkrem på knekkebrødbunn

Denne vil du overraske mange med – frisk og god, og snev av litt sunt ved at du bruker Knekkebrødmiksen som bunn.

Dette trenger du:

  • 250 g Knekkebrød miks
  • 4 eggehviter
  • 150 g rårørsukker

Dette trenger du til Bringebærkrem:

  • 300 g friske bringebær – du kan også bruke frosne
  • 75 g rårørsukker
  • 1/2 vanilje vaniljestang, kun frøene
  • 5 dl kremfløte
  • 5 gelatinplater
  • Friske bær til pynt

Dette gjør du:

  • Piske eggehvitene til de begynner å skumme og tilsett sukker litt etter litt under kontinuerlig pisking. Når alt sukker er tilsatt øker du hastigheten og pisker til du har tykk, hvit marengs.
  • Vend så inn Knekkebrød miksen og hell massen i form kledd med bakepapir. Jeg brukte 26 cm springform.
  • Stek bunnen på 180 grader i ca 35 min til bunnen har fått en gyllen farge.
  • Avkjøl og løft så bunnen på det fatet den skal serveres på. Kle så kakeringen innvending med bakepapir eller plast og sett den tilbake rundt bunnen.
  • Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 min mens du blander bringebær, sukker og vanilje og varmer opp under omrøring til bærene er knust til en grøt.
  • Klem vannet ut av gelatinplatene og løs gelatinen opp i de varme bærene.
  • Hell blandingen over i en bolle og la stå til avkjøling.
  • Pisk fløten til krem og bland ca 1/3 av kremen sammen med den avkjølte bærblandingen.
  • Vend så inn resten av kremen og hell denne over bunnen.
  • La kaken stå i kjøleskapet til kremen har satt seg – gjerne over natten, men minimum 4 timer.
  • Ta av kakeringen og bakepapir/ plast og pynt kaken med friske bær etter smak og årstid. Pynt gjerne med noen spiselige blomster også.

God fornøyelse! Denne ble jeg inspirert til på bama.no sin side.