Bokhvete Blinis

Bokhvete Blinis

Snakk om snadderforrett! Perfekt både til høytidelige feiringer, og til en helt vanlig dag ;) 

Dette trenger du:

  • 150 g Bokhvetemel fra Det Glutenfrie Verksted
  • 3 dl skummet kulturmelk/ kefir/ soyayoghurt
  • 2 egg
  • 60 gram smeltet smør
  • 1 ts sukker
  • ½ ts natron
  • 1 klype salt
  • Litt olje eller smør til steking

Dette gjør du:

  • Pisk eggehvitene på middels hastighet til det dannes stive topper.
  • Pisk så melk, eggeplommer, smør, mel, sukker og salt sammen til en jevn røre i en egen bakebolle.
  • Bland de stivpiskede eggehvitene forsiktig inn i røra. 
  • Smelt litt smør i stekepanna, middels varme og legg så deigen på panna med en spiseskje.
  • Når blinisene begynner å boble på overflaten kan de snus og stekes videre til de er gyldne og brune på begge sider.
  • Avkjøles underveis på rist.
  • Server avkjølte blinis med en skje rømme/ creme fraiche, en teskje lodderøgn, hakket rødløk/ vårløkringer.

TIPS! Om du får for mange blinis kan disse fint fryses ned og taes opp neste gang det frister med en digg forrett :)

Bokhvetemel fra Det Glutenfrie Verksted finner du hos Meny, Kiwi og hos allergikost.no